ComixCraft 2024 - for tredje gang på litteraturfestivalen OrdKraft

Cover: Casper Sand https://caspersand.dk/

Det er sikkert ikke alle, der kan huske den danske folkekomedie med Walther og Carlo (Steffensen & Friis Mikkelsen). Men karakteren Carlo - den gadesmarte hælebarsejer - siger på et tidspunkt: Ting ta'r den tid ting ta'r! Og sådan er det også med ComixCraft.

Det startede helt tilbage pre-Corona med en idé om at gøre mere ud af tegneserier som litteratur på litteraturfestivalen OrdKraft i Aalborg. Men vi skal helt frem til 2022 før ComixCraft blev rullet ud som en blog, en facebook side, et magasin og en række foredrag på OrdKraft. Til at starte med fik vi støtte af Region Nordjyllands Lille Kulturpulje. Året efter fik ComixCraft støtte af Kunstrådet. Men hele tiden med Folkeuniversitetet Aalborg som anker og mæcen.

Nu skriver vi 2024. ComixCraft er blevet samarbejdspartner med OrdKraft, og der er både et 3. magasin (hvor Casper Sand har leveret ovenstånde cover) og en event den 6. april. I år har vi fået samlet en stribe af tegneserierskabere, tegneserieforskere og tegneserieorganisatorer, der vil fortælle de nordjyske gæster på OrdKraft om potentialet og værdien af tegneserier og grafiske romaner.

Programmet vil blive offentliggjort snart på https://ord-kraft.dk/, men læs her lidt tænker om temaet for ComixCraft: https://ord-kraft.dk/nyheder/kan-tegneserier-vaere-en-vej-til-dannelse/ 

Folkeuniversitetet Aalborg og OrdKraft håber på et godt besøg og mulighed for at sige hilse på ot tale med Gunnar Wille (https://www.gunnarwille.dk/) Palle Schmidt (https://palleschmidt.dk/), Casper Sand (https://caspersand.dk/) Árni Beck Gunnarsson (https://art-bubble.dk/kontakt/) og Thessa Jensen (https://vbn.aau.dk/da/persons/103761). Jeg, Tem Frank Andersen, vil fungere som vært, og det betyder, at der ikke er noget med denne gang om superhelte (https://vbn.aau.dk/da/publications/what-is-so-super-about-motion-comics-exploring-the-potential-of-m).

ComicCraft og Folkeuniversitetet Aalborg og OrdKraft håber, at der er pladser nok i Nordkraft til alle jer, det tegneserieelskende og -skabende Nordjylland.





Comments