ComixCraft Social

Det er et stykke tid siden, at jeg fik oprettet den her Facebook side til ComixCraft tiltaget. Det startede med billedet af Tintin-figuren og Ordkraft programmet (fra 2016 husker jeg det som).

Som andre bruger tegneredskaber til at skabe med, så bruger jeg - som medieforsker - medier til at skabe med. Eller i hvert fald at bruge for at skabe betydning. Og jeg kan se, at der er flere som kommer til.

På årets ComixCraft på litteraturfestivalen Ordkraft i Kulturcenter Nordkraft, Aalborg, talte flere af os om at få skabt et netværk, så både "tegneserietosser", tegneserieskabere og tegneserieforskere kunne holde kontakten ved lige. Uden at skulle holde styr på en masse emailadresser.

Det er mit håb, at vi kan bruge denne Facebook side til dette formål. Og det er samtidig en åben invitation til at lægge indlæg, som informerer eller fortæller om eller promoverer tegneserie stuff.

Jeg vil her også benytte lejligheden til at sige tak til online kulturmediet Kulturen.nu og journalist Bent Stenbakken for samarbejdet om tegneserieanmeldelser og andet godt fra den kulturelle hylde med tegneserier.

Lige om lidt, så er der sommertid. Og for rigtigt mange er sommertid lig med tid til stranden, tid til at nyde friheden i hængekøjen, tid til at komme i sandaler, tid til at lytte til græsset gro - i vildskab. Men også tid til at læse og anmelde tegneserier. Så hold øje med kulturen.nu.

Og hold endelig også ørene stive, for ComixCraft præsenterer også en Podcasten Athene fra Folkeuniversitetet Aalborg. Her inviterer lektor Peter Vistisen undertegnede og tegneserieskaber Casper Sand til en samtale om "En ny æra for tegneserier?" Det er anden gang, vi prøver med Podcasten Athene. Her kan du lytte til den første, som blev udgivet i forbindelse med ComixCraft 2022. God fornøjelse.


Og Tak til Kunstrådet for bidrag til at støtte ComixCraft på Ordkraft 2023. Vi håber, at Kunstrådet vil finde det spændende at støtte tegneseriekultur i Nordjylland i 2024.

Kilde: Kunstrådet






Comments