ComixCraft: På OrdKraft 2022


Det var så det: First Run af ComixCraft på litteraturfestivalen OrdKraft i Aalborg 7. - 9. april. Det var ikke nogen kvantitativ succes, men for dem der var med, var det både super og spændende.

Peter Visitsen, Rameshnath Krishnasamy og Tem Frank Andersen (alle fra Aalborg Universitet og forskningsgruppen interaktive digitale medier) skød ComixCraft igang med sæsonens første Podcasten Athene om emnet: Tegneseriekultur - for børn og voksne. Lyt her: https://podcasts.apple.com/us/podcast/tegneseriekultur-b%C3%A5de-for-b%C3%B8rn-og-voksne/id1575131114?i=1000555491261

Tak til Casper Sand for illustration, og Peter Vistisen for grafisk layout.

Charlotte Johanne Fabricius fortalt om at forske i tegneserier og være anmelder ved online tidsskriftet nummer9.dk. Jacob Thybo fortalt om at skabe tegneserier og om sin "quadrologi" - de fire numre i Bjergene-sagaen. De sidste to kommer i løbet af de næste par år. Casper Sand fortalte om sit virke og sin Infection-serie, og hvorfor han ikke mener, at det er manga, han laver. Og hvorfor det er lidt øv, at de danske tegneserieforlag ikke har lyst til at udgive manga. For nogle år siden foreslog jeg Det Nordjyske Mediehus at forsøge sig med et nyt produkt til et nyt segment. Men deres svar var: Show us the money. Casper hold også en workshop, hvor flere generationer fik støvet tegne-kompetencen af.

ComixCraft fik også lavet dette lille magasin, som IKKE er nogen tegneserier, men tanker om tegneserier og information om både institutioner og forlag, der er dedikeret til dansk og international tegneseriekultur.

Idé Tem Frank Andersen, grafisk arbejde Kristian Møller Andersen.

Her kan du bladre igennem ComixCraft magasinet. Men husk, det er om tegneserier, ikke nogen tegneserie i sig selv. Det må komme til næste år.


Tusind tak til alle comixcraftere, som både bidrog og deltog. Vi ses i 2023.



ComixCraft er støttet af Region Nordjyllands Lille Kulturpulje.
Region Nordjyllands kulturpuljer støtter projekter, der understøtter kulturplanens politiske fokusområder og bidrager til udviklingen af det nordjyske kulturliv. Læs mere om puljernes konkrete fokusområder, ansøgningsfrister og krav til ansøgninger på www.rn.dk.







Comments